Wednesday, August 21, 2013

Piano Di Tangga


Adda ada ke rumah sepupu waktu jadi penganggur terhormat dulu..
dan dia bawa adda ke Berjaya Times Square..
sebelum ni hanya dengar nama ja..tapi tak pernah sampai..
dan sepupu dengan baik hatinya bawa adda jalan2 kat sana..
dah sampai dalam tu..sepupu cakap jom kita naik tangga piano..
ehh..ada ke tangga mcm tu..tak tahu pun..
bila dah sampai kat tangga tu..sepupu cakap..
cuba pijak tangga tu dan naik sampai atas..
adda yang mendengar kata ni pun menurut perintah..hihihi..
terus ja pijak..tetiba dengar bunyi...
ehhh memang adda bunyi la tangga ni..
warna pun hitam putih dah macam piano betul pulak..
peraq sekejap kat situ..last2 adda main kat tangga tu..
lari2 naik dan cepat2 turun balik..
sebab tangga tu akan berbunyi ikut kita bergerak..kalau laju cepat ja bunyi..
kalau perlahan maka perlahan la rentaknya..kihkihkih..
siapa la yang kreatif sangat kan reka mcm tu..dah jadi satu tarikan pulak..
kalau bawa kanak2 mesti dia orang suka dan seronok..

 tetiba ja parkinson pulak tangan ni..hakhakhak.

 kat belakang tu la tangga piano yang adda maksudkan..
warna pun mcm piano ori yang selalu kita tengok tu..
lantai purple tu ada fungsi tau..bila kita pijak2 dia mesti bergerak..macam cecair yg berjalan..tak pandai la adda nak cerita macam mana..kalau nak bawa anak2 atau korang yang rasa diri ini kanak2 ribena boleh la ke sini..hihihi..

ni la sepupu adda..kecik molek ja orangnya..
comeyyy tak kakton..kikiki

4 comments:

mujahidah maisarah said...

ohhh ada tangga piano kat TS??? tak tau pon

Addasyuhadadisini said...

mujahiddah..yup..adda pun sepupu yang bawakan..kalau tak memang tak tahu..hehe

PakcikLie PCL said...

wahh..menarik ni, anak2 pcl mesti suka...suka pijak tangga ada bunyi piano..haha.

# dua-dua comel macam anak2 pcl..

Addasyuhadadisini said...

PCL..yup..mmg best sbb sbji mcm piano..kat bwah tgga tu ada lantai yg kita pijak akan bergerak...mcm cecair yg brgerak..hehe