Thursday, August 1, 2013

JJCM di Asama Thai Food


Kita bertemu lagi dalam rancangan jalan-jalan cari makan bersama adda..
konon ja kan nak jadi host JJCM yg femes tu..
tak layak cik adda ooiii..ada haku kesah..hakhakhak
JJCM ni dalam bulan lepas sebelum puasa lagi..
baru sempat nak update kat sini..hehehe...
waktu kerja kat sungai petani sebelum ni..lepas ja habis kja kami akan makan siap2 atau beli bungkus ja..
sebab bila dah balik nanti malas nak keluar..atau bahasa Kedah penyegan..hihihhi
Eh bukan penyegan yang tak baik tau tapi lebih baik tak kuar malam dari kuar malam kan..ayat cover..
jalan2 dalam Central Square(CS) tu tetiba terpandang satu Restoran ni..
macam best je tengok..siap ada meja jepun tau..
boleh pilih nak duduk bersila di bawah atau kat meja yang ada kerusi..
tapi disebabkan adda ni ayu,lembut,sopan..(tutup muka)..
terus ja pilih meja Jepun..heehehe
restoran ni makanannya ala Thai..
ASAMA THAI FOOD
harganya pun berpatutan dan yang paling penting sedap...terbaik sangat..


sebelum makan kita timbang berat dulu..hehe
ni aktiviti yang tak disengajakan..
tetiba ja mesin penimbang ni menarik2 adda untuk gunakan ia..
hahahaha



yang ni meehun seafood..harganya RM5.90 ja
tengok besar tak pinggan..banyak sangat..
syer ngan member pun tak habis..
superbbb..memang suggest..

 somtam..harganya RM4.90
rasa masam2 manis..sedappp...

Tomyam seafood..
harga tak ingat berapa..
boleh makan untuk 3 orang 
adda order nasi putih dua..lupa nak snap pic..

korang boleh panaskan tau kalau tomyam ni dah sejuk sebab dia akan letak lilin untuk kita panaskan..
dalam mangkuk yang terbalik depan adda tu la nasi putih..
kalau  bulan puasa ni orang sangat ramai dan penuh..
sebaiknya korang wat tempahan dulu awal2..

kitaorang order ais kosong ja sebab masa pusing2 tadi..
tekak rasa nak minum COOLBLOG..
dah beli sorang satu..jadi elakkan pembaziran..hehehe


Chocolate with bubble 2, Cappucino with bubble 1..
hehehe

kalau korang memang penggemar makanan Thai..boleh la datang sini..
restoran ni kat tingkat satu..
masa menaip ni pun masih terbayang tomyam kat sana..
aduhai..lepas raya nanti nak kena gi ni..
kalau tak asyik terbayang ja dimata..

sebelum balik singgah Watson dan ni la barang2 yang sempat dicapai kami bertiga..
hehehee..

10 comments:

Noor Mala Shahar said...

sedap-sedap semuanya..

klik INTI satu

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

Assalammualaikum Adda, wau restoran nie baru ker? hmmm dulu pernah gak lepak CS masa blaja dulu rasanya belum ada kowt kalau best nanti leh gi singgah sana.

singgahan balas tekan twisties satu

iskandarx.com

Puteri Kasih said...

adda tak ajak pun....hehehe

krole said...

wah bestnye...harga pn bule tahan r huhu...menarik restoran tu ye...siap ada service meja ala jepun...pergh! kalaulah kat sabah ni ada...nak jgk try~

Addasyuhadadisini said...

puan noor mala..yup..sangat sedap dan best.. :)

Addasyuhadadisini said...

iskandar..yup rsanya baru lgi..dlam 2 thun mcm tu la..harga berpatutan dan yg best sngt sdap.. :)

Addasyuhadadisini said...

puteri..jom la nnt kita JJCM kat stu..hehe.. :)

Addasyuhadadisini said...

krole..datang la kedah..hehe..a,a ada konsep dua dlam 1..harga sangat berpatutan..order 1 dan kongsi 3 org pun bleh.. :)

Aida Ismail said...

Murah juga ya harganya. Berbaloi-baloi! :D

Addasyuhadadisini said...

aida..sanagt murah untuk mknan yg best dan sdap..memang berbaloi2.. :)