Sweet Followers..follow saya dan tinggalkan jejak anda maka saya akan follow anda semula..

Tuesday, February 19, 2013

Rokok Perisa Baru


mesti korang terfikir dan nak tahu kan kalau tengok tajuk kat atas..
betul ke rokok ada perisa..
selalunya yang kita dengar banyak jenama..
dunhill, marlboro,winston,camel, gudang garam dan seangkatan dengannya..
mana adda tahu semua jenama ni..bukan adda ni merokok..
x baik tau fikir cenggitu..adda ni baik(prasan selalu)..hehehe
sebab dulu adda ada pengalaman jadi cashier di pasaraya..
disebabkan rokok ada di kaunter cashier..
jadi dapat la tahu macam2 jenis jenama..
paling laris dipasaran..korang yang merokok mesti tahu..
wajib la dunhill..kan..kan.kan..
tapi tu dulu..sekarang adda x pasti pula yang mana paling laris..
tapi tadi tetiba terbaca di page FB..


Lelaki : Hai, rokok ada?
Awek Cashier : Ada. Nak rokok apa?
Lelaki : Winston merah ada?
Awek Cashier : Dah habis…
Lelaki : Ermm..bagi Dunhill merah je la.
Awek Cashier : Ada Nak perisa apa?
Lelaki : Hah? dah ada perisa? Perisa apa?
Awek Cashier : Ada..perisa paru-paru, kerongkong, bibir, kaki, and perisa bayi pun ada..nak yg mana? (sambil menunjukkkan gambar pada kotak rokok tersebut)


Firman Allah swt dalam Surah al-Baqarah, ayat 195 yang bermaksud: “Dan janganlah kamu sengaja mencampakkan diri kamu ke dalam bahaya kebinasaan”.
Firman Allah swt dalam Surah al-A’raf ayat 157 yang bermaksud; “ Dan ia menghalalkan bagi mereka segala benda yang baik dan mengharamkan kepada mereka segala benda yang buruk









ha kan dah kata rokok pun ada perisa..
ish..ish..ish..teruk kan kesan yang dapat kalau jadi perokok..
selalu juga adda dengar klau kita suruh berhenti merokok
jawapannya kalau dah ajal tak merokok pun tetap meninggal..
tapi kan lebih baik jika kita mencegah..
gunakan duit tu untuk benda yang lebih perlu..hehehe
jom kita katakan
TAK NAK pada merokok




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH DAN POTPET DISINI

10 comments:

rodiyatul akmar said...

laa igtkn perisa apa tadi , hehe walaupun ltak gambar mcm tu kt kotak rokok masih ada jugak yg membeli nya . bilalah nak sedar :D

Addasyuhadadisini said...

rodiyatul akmar...tu la kan..kita yg tengok ni pun dah rsa ngeri..:)

fyna said...

hehehe..makan dalam ^_^

Addasyuhadadisini said...

fyna..aiseh..mmg makan dalam..hehehe

Seneorita Baharin said...

hee, bagus betol ayat awek cashier tu..hehe..mau cakap lagu tu je kan.. :D

puteri kasih said...

memang ngeri tengok gambar tu kan..tapi masih ramai yang tak serik serik

trah zain said...

kita faham nape dorang tak leh stop tetiba drp isap rokok, tp lau tak leh cepat, slow2 pn xpe, asalkan ada usaha u stop, nti lama2 berjaya la tu,,huhu

Addasyuhadadisini said...

senorita bahrain..yup,btul..bru nak terbuka minda dan mata skit..klau x tngok pun mcm x tengk ja.. :)

Addasyuhadadisini said...

puteri..a,a..klau la jdi mcm tu bru nak serik mmg dah terlambat la.. :)

Addasyuhadadisini said...

trah zain..lmbat pun xpe,jnji ada usaha dripada x de usaha lgsung kan..seram.. :)