Thursday, February 28, 2013

Rindu Zaman Belajar




Tetiba rasa rindu sangat zaman belajar..

bestnya zaman belajar dulu..

x payah fikir nak cari duit..x payah fikir bangun awal..x payah fikir tntg keja..

banyaknya cabaran dalam dunia keja ni..

aish..tension betul kadang2..banyak komitmen bila dah kja ni..

zaman belajar hanya fikir..

g kelas..balik dan tension ngan asgment..kuiz..test..tu je..

tapi best sebab mcm2 aktiviti bleh buat..

klau ada klas pun bknnya sepanjang hari..sehari kadang-kadang 4 jam..

hari yang xde klas lgsung pun ada..

klau lecturer ada meeting atau outstation, klas cancel..

yeeeehaaa..boleh balik tido..tilam empukku aysik memanggil..hahaha..(gelak jahat)..

tak macam zaman kja skrg..banyak btul perbezaan..

awal2 dah kna bngun..klau x pergi kja mna nak cekau duit..

gji pun x de,mana ada duit nak terbang melayang masuk dalam tangan..

kalau ada memang semua dah jadi kaya-kayan..eh btul ke bahasa tu..

klau xde gji cm mna nak bayar ptptn..

nak shopping..shopping ngan pompuan mna bleh dipisahkan..hohoho..

nak hulur duit kat parent lgi..

tapi mana bleh ulang balik perkara lalu..

yang kedepan kena lalui dengan tabah dan sabar..ceh ayat..sangat puitis..

xpa kita fikir positif..kalau nak berjaya kena la usaha..

susah-susah dulu..senang-senang kemudian..hehehe..





4 comments:

puteri kasih said...

ha ah memang rindu zaman belajar dulu..tapi masa study..tak sabar pula nak kerja time tu..haha

Addasyuhadadisini said...

puteri..kan2..nak rsa pgang duit sndri..tapi bla dah pgang x ckup..haha

Nursyahira Ishak said...

seronoknya zaman beljar :)memori yang takkan dilupakan ;')

Addasyuhadadisini said...

syahira..a,a kan..mmg x bleh lpa..tu yg tetiba rindu bla teringat balik.. :)