Sunday, November 3, 2013

Tips Dapatkan CPUV / BE dari Nuffnang


Entry kali ni adda nak kongsikan tips untuk dapatkan CPUV / BE dari Nuffnang..
mula2 buat blog dulu pun hanya suka2 dan tolong ajar kawan..
lepas dah lama rasa seronok ja kongsi macam2 dalam blog..
ramai yang kata dengan blog boleh dapat duit kan..
dan adda memilih Nuffnang..
jom checkidaoutttt..


Kekal atau Tingkatkan Trafik Blog 


 ~ yang ni mesti dan wajib kalau korang nak dapatkan BE dari Nuffnang..memang susah nak kekal atau tingkatkan trafik blog tapi korang kena la rajin..rajinkan diri update blog dan semestinya entry tu atas penulisan diri sendiri..jangan la copy paste je dari entry orang..rajinkan diri blogwalking dan kenal kawan2 baru..yang paling penting jangan sombong..korang kena maintainkan trafik ni melebihi 100uv setiap hari..hihihik


Kekalkan Status Glitterati

~Kalau korang dapat status ni, kiranya korang ni lebih diberi keutamaan oleh pihak Nuffnang..macam mana nak kekalkan status Glitterati ni..yang pertama korang tak boleh curang dengan pasang iklan yang Nuffnang mencikkk..korang kena rajin update blog..Sekurangnya seminggu tu korang update entry..tak kisah korang nak update pasal apa..janji update dan blog tak bersawang..


Rajinkan Diri Update Survey


~Dulu adda tak tahu yang benda ni penting..tak pernah pun update..hikhik..lepas dah tahu tahap kepentingannya terus ja lelaju update..kalau tak penting takkan Nuffnang sediakan ruang ni yerr takkk..dengan updatenya survey ni pihak Nuffnang dan penaja akan tahu tahap dan kesesuaian untuk letakkan iklan di blog korang..


Hantar Ticket pertanyaan atau cadangan


~Rajinkan diri hantar ticket kepada Nuffnang..korang boleh tanya dalam bahasa melayu atau english..pihak nuffnang tak kisah sebab diaorang faham tapi nanti jawapan dari pihak nuffnang adalah dalam english..antara soalan yang korang boleh tanya kenapa blog saya tak dapat CPUV lagi..macammana saya nak dapatkan status glitterati..apa saja pertanyaan korang boleh tanya supaya pihak Nuffnang sedar akan kewujudan blog korang dan betapa korang sebenarnya wujud dia alam maya ini..tediaaa ayat..mihmihmih..tanyalah apa-apa saja dan pastikan ianya berkaitan dengan Nuffnang dan iklan di blog..


Jangan Curang Dengan Nuffnang

~Jangan ingat bercinta dengan orang ja ada curang..dengan nuffnang pun kita kena bercinta jugak..hikhikhik..Apakah yang dimaksudkan dengan CURANG dengan nuffnang..Macam ni,bila korang dah letak iklan Nuffnang dekat blog..korang jangan pulak gataiiii tangan nak letak iklan dari pihak pengiklanan yang lain..korang kena setia dengan Nuffnang je..tapi kalau macam churpchurp tu takpe lah sebab churpchurp masih di bawah Nuffnang..kalau korang nak letak jugak korang boleh hantar ticket kat pihak nuffnang tanya dan pastikan iklan dari pihak lain tu nuffnang tak mencikkkk...


Jangan Klik Iklan Sendiri

~Jangan sekali-kali untuk klik iklan pada blog sendiri..jangan sangka pihak Nuffnang tak tahu perbuatan buruk anda..Nuffnang boleh tahu daripada IP address atau kekerapan klik yang dibuat dan pattern klik yang dilakukan, pihak Nuffnang boleh banned akaun anda..dulu waktu tak tahu ada jugak adda klik sendiri..kononnya nak tambah UV tapi memang pihak Nuffnang tahu..jadi pada anda2 di luar sana nun jgan buat begini ya..buruk padahnya..hohohoho


ini antara tips2 yang adda gunakan untuk dapatkan CPUV / BE dari Nuffnang..
In shaa Allah apa pun yang kita lakukan dengan ikhlas..
mesti ada balasan yang baik..lambat atau cepat tu bergantung pada cara dan usaha kita..
alhamdulillah..moga tips ni berguna untuk semua..:))))

Dari Abdullah bin Mas’ud r.a meriwayatkan bahawa baginda Rasulullah SAW bersabda:
"Barangsiapa menghadapi kesempitan dalam rezekinya kemudian dia mula meminta-minta kepada orang lain, maka kesempitan itu tidak akan hilang. Dan barangsiapa menghadapi kesempitan dalam rezeki kemudian dia meminta kepada Allah maka Allah menyediakan kepadanya rezeki dengan segera, sama ada dengan cepat atau dilambatkan sedikit". (HR Tirmizi)

12 comments:

Nurul Faiz said...

tips yang berguna :)

Nao Mei said...

hihi...lama dah cik akak tak dapat BE nie...Nuffnang merajuk kat cik akak kot..hahaha...hantar tiket pun tak di balas...huhu

Niesa said...

bln ni niesa xdpt lgi CPUV..bln lepas byk je masuk..huhu..thanks share tips..hehe

Montana said...

xdapat2 lagi BE nuffnang..hahahaha

Super Girl said...

gudsharingg . :D

Hafiza AizZawa said...

nice sharing dear..>_<

Puteri Kasih said...

tips yang berguna..semoga ramai dapat manfaat dari tips adda ni :)

mrhanafi said...

info dan tip yang sangat menarik..terima kasih dari kakiblog

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

setuju dengan semua tips ni adda.. sangat bermanfaat perkongsian ini..

Lieya Von Jay said...

ada gak la klik iklan sniri tu tapi skali ja lah sebab nak tgk iklan apa hehe

The aNNa said...

Sharing is caring..salam kenal.
Jemput dtg ye
http://mynameis88.blogspot.com/

Faizal Mohamad Twon Tawi said...

baguslah tips ini