Tuesday, July 23, 2013

Maksud Nama Bayi Perempuan dalam Islam


Sebelum ni adda ada buat entry nama bayi lelaki kan dalam entry ni klik sini.
kali ni nama bayi perempuan pulak..
semuanya sedap..tapi tak boleh dimakan..
hanya untuk dipanggil dan didengar..kihkihkih..
mesti semua bakal ibu dan ayah excited kan..
dah siap2 sediakan nama untuk baby nanti..
adda yang tak kawin lgi pun excited ja dengar member2 pregnant..hehehehe...
bestnyaaaaa..ish mood gedik dah muncul..hahaha
ok jom kita tengok..layan adda merapu esok pun tak habis..huhuhu

Ain Sofiyah: Mata kesucian, kebersihan 
Husna Safiyah: Kebaikan, sahabat yang ikhlas 
Durratun Nasihah: Mutiara Nasihat 
Hannani Marha - Kesayanganku, kecintaanku & periang  
Liyana Rasyiqah - Kelembutan & cantik, rajin 
Husnul Khatimah: Kesudahan Yang Baik 
Annis Nazira: Pendamping, penolong
Farah Amirah: Kesenangan permaisuri 
Fatin Wahidah: Persona Yang tersendiri
Adila Fitriya: Adil secara semula jadi  
Hafizah Diyana: Memelihara agama 
Ainul Hayat - Mata kehidupan 
Syafiah Muzfirah - Pembela & yang menang
Hazwani Insyirah - Pemberianku & kegembiraan, lapang hati 
Harizah Haziqah - Kubu, benteng & yang cerdik, pandai




hai nama saya Irdina
ni la anak angkat adda..
belum kawin tapi dah jadi ibu..hihihi..



hai saya Nur Ain Syuhada..
ni junior adda..
anak saudara sepupu..
geramnya tengok pipi dia..


3 comments:

june mohd said...

suka nama budak pompuan yang mula dengan nama FATIN...:-)

Aida Ismail said...

Sedap nama2 tu. Maksud dia pun baik2 belaka. Hehe~ comel la baby ^^

Addasyuhadadisini said...

aida..makasih..nnt kalau dah dapat baby bleh la jenguk sini pilih nama baby.. :)