Tuesday, July 9, 2013

Cincin Tersayang Hilang


Adda ni pelupa sangat..
selalu ja tak ingat klau dah simpan brang..
kena duduk dan relax dulu..
baru la bleh imagine blik kat mana brang tu ada..
dua hari lepas adda pindah masuk bilik adda yang dah siap..
so dalam kemas2 tu tak prasan yang cincin emas kesayangan adda dah hilang..
cincin tu mama sebenarnya cincin nikah mama adda..tu la sebabbnya kesayangan..
aduhai..pening jgak mengingat..kat mna la adda jatuhkan ni..
tapi sebab tak nak bgi diri ni runsing..teruskan juga mengemas..
dah siap mengemas..malam tu dok relax depan TV..
rasa tak puas hati sebab cincin tak de kat jari..
tak pernah buang atau taggalkan langsung sejak adda mula pakai..
dah 7 tahun lebih tau..
terus adda bangun dan teruskan usaha cari balik..
fikir dalam hati..kat mana dulu nak mula cari..
adda pergi kat barang yang dah adda masukkan dalam kotak sebab tu la tempat pertama yang adda mula mengemas tadi..
terus je angkat barang satu persatu..
adda buka kotak yang paling bawah..
dan tiba2..jeng..jeng..jeng..hehehe
konon la surprise sangat..
adda nampak benda berkilau dan warna kuning..
terus ja cepat2 ambik..
dan alhamdulillah..mmg itu la cincin yang adda cari..aduhai..
terus ja tunjuk kat akak adda dan jerit..
yeaaaaaaaaayyyyy..angah dah jumpa cincin balik..
cium..cium..terus sarung dan kali ni kena jaga elok2..

"awak cincin jgan hilang da tau..kita sayang awak..sobs..sobs..sobs"


ni la cincin adda yang hilang tu..
kita tak kudung tau..cuma ibu jari kata tak boleh snap pic berlima..hakhak..

13 comments:

Sktanahmerah Pendang said...

lalainya cik adik sorg ni.. :)

Addasyuhadadisini said...

tu la..susah jgak mudah lupa ni.. :)

adrianna syaz said...

Sya pun slalu lupa letak brg2 kat mna..huhu..

Salam kenal..sya folo blog cik adda..klu sudi,snggah ke blog saya ya :D

Addasyuhadadisini said...

adriana..sama la kita..salam knal jgak.. :)

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

salam adda, alamak bukan cincin kesayangan kah? hmmm

p/s: Dove Red Mummy dan White satu untuk Adda.

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...
This comment has been removed by the author.
Noor Mala Shahar said...

selamat berpuasa...

Puteri Kasih said...

nasib baik dah jumpa balik cincin tu kan.. :)

Addasyuhadadisini said...

iskandar..hehehe..sbnarnya cincin mama sbb tu tersayang..adda tlng pkai ja..hehe

Addasyuhadadisini said...

cikgu Noormala..selamat berpuasa.. :)

Addasyuhadadisini said...

puteri kasih..tu la..nasib jumpa balik..klau x jenuh jawab ngan mama..hehe

Aida Ismail said...

Tu la, kita pun selalu lupa letak barang kat mana. Padahal baru kejap letak. Adoi muda2 dah nyanyuk.

Addasyuhadadisini said...

aida..a,a kan..cpat betul lupa..rmai yg sruh mkn kismis bnyk2..weeeee :)