Sweet Followers..follow saya dan tinggalkan jejak anda maka saya akan follow anda semula..

Tuesday, July 30, 2013

Kebaikan Surah Alam Nasyrah

Beruntungnya orang yang rajin mengaji..
jom kita sama2 mmbaca surah ni..banyak fadhilat dan kebaikan yang kita dapat..


Barangsiapa membiasakan membaca surah Alam Nasyrah selesai mengerjakan solat fardhu, nescaya Allah SWT permudahkan urusannya serta dimudahkan segala keperluannya dan dimudahkan rezekinya.

Sesiapa yang membacanya nescaya Allah SWT turut melapangkan dadanya serta dijauhkan daripada segala kesukaran dalam segala urusannya. Dihilangkan segala sifat kesal dan jemu, serta mendatangkan rajin dalam mengerjakan ibadat.

Barangsiapa membaca Alam Nasyrah sembilan kali sesudah solat fardhu nescaya Allah SWT akan menjauhkan daripada kesempitan hidup dan dimudahkan rezeki dalam segala urusan.

Barangsiapa membiasakan membaca surah Alam Nasyrah selesai mengerjakan solat fardhu, nescaya Allah SWT permudahkan urusannya serta dimudahkan segala keperluannya dan dimudahkan rezekinya.

Sesiapa yang membacanya nescaya Allah SWT turut melapangkan dadanya serta dijauhkan daripada segala kesukaran dalam segala urusannya. Dihilangkan segala sifat kesal dan jemu, serta mendatangkan rajin dalam mengerjakan ibadat.

Barangsiapa membaca Alam Nasyrah sembilan kali sesudah solat fardhu nescaya Allah SWT akan menjauhkan daripada kesempitan hidup dan dimudahkan rezeki dalam segala urusan.

Sesiapa yang membacanya nescaya Allah SWT turut melapangkan dadanya serta dijauhkan daripada segala kesukaran dalam segala urusannya. Dihilangkan segala sifat kesal dan jemu, serta mendatangkan rajin dalam mengerjakan ibadat.

Barangsiapa membaca Alam Nasyrah sembilan kali sesudah solat fardhu nescaya Allah SWT akan menjauhkan daripada kesempitan hidup dan dimudahkan rezeki dalam segala urusan.

Barangsiapa membaca Alam Nasyrah sembilan kali sesudah solat fardhu nescaya Allah SWT akan menjauhkan daripada kesempitan hidup dan dimudahkan rezeki dalam segala urusan.


Nabi Muhammad S.A.W bersabda:
"Barangsiapa membaca surah Alam Nasyrah, seperti ia mendatangi aku dan aku mengambil kesempatan maka menjadi suatu kelapangan daripadaku".


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH DAN POTPET DISINI

8 comments:

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

Assalammualaikum Adda, kalau is tenagh lost(tadak idea), ilang barang, atau sesat jalan is akan baca ayat nie.

p/s:is beli sofa baru dari Ikea

iskandarx.com

krole said...

Ya Allah..besarnya hikmah membaca surah tersebut...InsyaAllah selepas ini krole akan cuba amalkan...terima kasih share~

Noor Mala Shahar said...

Allah Maha Pemberi...mintalah pada-Nya

save22 satu

Addasyuhadadisini said...

Iskandar..bgus kn klau amalkan selalu..moga dimudahkan urusan.. :)

Addasyuhadadisini said...

krole..yup sngt banyak kelebihan..amalkan..amalkn..hehe

Addasyuhadadisini said...

puan noormala..yup..yg tu sebtulnya.. :)

Aida Ismail said...

Banyaknya kebaikan surah ni kan. Jom sama2 kita amalkan ^^

Addasyuhadadisini said...

aida..jom2..surahnya pun snang nk ingat.. :)