Wednesday, December 5, 2012

Tips Kurus Cara Aku

Hari ni nak bagi tips kurus cara aku..almaklum la badan aku ni dah macam belon haa..
cepat je naik tapi nak turunnya aduhaiii lambat bebenor…
nak makan ubat2 diet ni aku jenis susah makan ubat..
dah la mahaiii benor regenya…lagipun ada kesan sampingan 
kalau kita amalkan ubat kuruskan badan
..nak nya aku berhenti makan lagi naik mendadak..nahaii…
tak nak mak temah nanggung risikonya jadi lebih baik 
kita gunakan cara yang tak mendatangkan kesan sampingan..
walaupun lambat tapi baik untuk kesihatan..hehehe..

Teh Hijau
Teh hijau. ..Teh ada banyak warna yer..yang hitam pun ada kau..Tak delah..aku gurau jer..hehehe..korang suka teh tak..aku sukaaa..tiap-tiap hari aku minum..Kalau dalam sehari tak minum rasa macam tak tentu arah hidup..pagi-pagi kalau mama aku buatkan sarapan wajib teh ada.. Amboi, kau..Minat sangat dengan teh..Pagi ahad teh, isnin teh, selasa teh, tiap2 hari teh..Kadang aku naik muak gak...Warna sama,rasa yang sama..rasa teh hijau ni pahit sikit..Amalkan meminum teh hijau setiap hari memberi keajaiban terhadap penurunan berat badan dan elok kalau korang ambil sebelum makan.. teh hijau ni bnyak jer jual kat kedai-kedai..aku paling suka jenama lipton..sedap..hehehe




 ni la yang aku paling suka..rasa masam-masam manis

Limau gedang
Limau gedang ni memang menarik kalau tengok..memang rasa nak ambik terus masuk mulut..tapi sekali masuk mulut mmg tau la asal azab sangat..satu ayat ja aku nak sebut mmg tak boleh telan kau..pahit giler weh rasanya..tapi disebabkan nak diet cara menggunakan buah-buahan la konon aku telan jugak..hehehe…membazir kalau beli dan buang macam tu jer..disebabkan aku ramai adik beradik jadi aku paksa diorang makan sekali dengan aku..bayangkan jer korang tengah makan coklat Cadbury yang sedap tuh..hahaha..korang boleh dapatkan limau ni dekat pasaraya besar macam Tesco, Giant dan seangkatan dengannya..hohoho

 rasa nak terus ngapp jer..

 cantik menarik kau memang debommmm..hohoho


Cuka epal
Mula-mula korang amik satu cawan air suam or jus buah..(prefer jus)..then campurkan satu sudu besar apple cider ni ke dalam minuman tersebut..korang kene minum air tu...lepas minum terus kumur mulut..sebab ni asid..takut akan merosakkn struktur gigi kita..hehehe...kenapa aku galakkan minum dengan jus buah..baik aku bgtau awl2..jujurnya bagi aku bau cuka ni sangat la kuat..korang pernah kan bau cuka makan..haa lebih kurang la mcm tu..if campur dengan jus takda la bau kuat sgt then rasa dia pun best..haa korang boleh amalkan minum benda alah ni dua kali sehari..kalau nak senang cari je cuka epal di dekat GUARDIAN dengan rege RM20.90..siap bagi rege lagi tu..tunggu apa lagi jom kita serbu..hehe



 jom kita beli


Halia
 Korang boleh amalkan petua ni jugak..kisar tiga inci halia dengan setengah cawan air..tapis dan perah sebiji limau dan sedikit gula..amalkan meminumnya sebelum tidur..kalau korang suka masak korang campurkan je dalam masakan korang tu haaa…letak je banyak sikit..lagipun halia ni boleh buang angin dalam badan..kan dua proses dalam waktu yang sama..Pengambilan makanan tambahan dalam masakan ini bagus kerana ia adalah secara natural dan tidak menganggu sistem tumbesaran badan korang..tak payah risau ada kesan sampingan dan dijamin selamat weh..jom kita sama2 kuruskan badan dengan cara yang murah dan senang dapat.. Semoga ianya bermanfaat kepada kita semua…hehehe

 haa ni la rupa halia

 teh halia..teh jugak tuu..

 ayam goreng halia..yummyy..

salam sayang 

Adda Syuhada

3 comments:

Anne Qistina said...

Yang part limau gedang tu mmg menarik..tapi rasa dia mmg pahit ke??

Sebab ade beli buah tu,n ni first time nak try ni...;o

Naziera Roslan said...

Assalam...

ye...limau gedang sgt pahit...husband ade beli tapi dia xtau limau tu pahit...boleh lah saya makan nti tuk kurus...hihi

jumpe g blog saya ye...

Nisa Tshirt Printing Terengganu said...

Salam.kenal..nk cuba jugalah tips ni..badan dah jd belon ni..hehehe