Thursday, December 27, 2012

23 Tahun Di Bumi Milik-NyaAlhamdulillah... Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.

Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpha, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu. Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang. Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.

Ampunkan aku Ya Allah apabila merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus aku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah... namun aku hanyalah hambaMu yang dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.

Dalam usia begini... aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini.....aku ingin merinduiMu Ya Rahim. Dalam usia meniti senja ini.... aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Malik. Dalam usia ubanan ini yang aku inginkan hanyalah ketenangan, kesyukuran beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.

Ya Muhaimin.... pimpinlah tangan hambaMu... pimpinlah hati hambaMu ini.... pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiase berpijak di atas jalan kebenaran, Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina , aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku.... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian silatulmustakim dengan tenang dan mudah tanpa cela..No comments: