Sunday, October 27, 2013

Pasar Kemboja dan Mee Udang Kuala Sepetang


Korang pernah sampai tak Pasar Kemboja di Parit Buntar..
adda selalu jugak dengar tapi tak pernah sampai..
tetiba kawan ajak pergi..
macam pucuk dicita ulam mendatang la...
terus ja setuju..heehehe
Pasar kemboja ni letaknya di Parit Buntar Perak..
sempadan je dengan Penang..
bagi kaum hawa macam adda seronok la kalau datang sini..
boleh borong tudung, kain pasang, blaus, skirt dan macam2 lagi..
macam pasar pagi la tapi kalau nak dapat harga yang murah kena beli borong..
beli  6 ke atas atau sekodi memang dapat harga yang murah baboooommm sangat..
kebanyakan adda tengok peniaga yang beli..


semua tudung trend terkini ada kat sini..
yang paling best boleh dapat harga yang murah daripada kita beli kat tempat lain..




blouse ,skirt, palazo, kemeja sumua ada..
Skirt mermaid kalau sehelai Rm25 tapi kalau ambik 6 helai boleh dapat harga RM17..
ataupun boleh campur dengan Peplum atau Fishtail Blouse tetap harga yang sama..
sangat murah dan berbaloi..
adda sempat la rembatt 3 skirt 3 peplum fishtail..
rambang mata kalau datang sini..tak tahu nak pilih yang mana sebab murah sangat..hikhikhik..


ni kain pasang..kena ambil sekodi..ada 10helai rasanya..
sekodi ni dalam harga RM150 ke ats la..
ikut jenis mana yang kita nak..
ada yang boleh campur..ada yang memang sama pattern ja..


Dah alang2 datang sini singgah makan di Mee Udang Kuala Sepetang..
dah lama teringin nak datang tapi tak berkesempatan
banyak kedai yang jual Mee Udang area sini tapi yang Mak Jah punya kedai ni paling Terbaikkk..
memang tak mengecewakan datang jauh2..


taraaaaaaa...besorrrrr tak udang kita..hikhikhik..
yang adda punya menu ni semangkuk RM12..
ada banyak pilihan bermula dari RM8 - 15..
bergantung pada besarnya udang dan pilihan kita..


adda asingkan udang dan mee..
baru senang nak makan..
rasa kuah sangat pekat dan sedappp..
terbaikkk sangat MEE UDANG MAK JAH..
lain kali mesti datang lagi..tengah menaip pun terbayang ja di mata ni..mihmihmih..


udang ada 6ekor..puas ratah udang..semuanya yang segar dan baru lagi..
 mee kat sini dibuat sendiri tau..kecik dan lambat kembang tak macam kita makan mee yang beli kat kedai..


sebelum balik kita bergambar dulu..kenangan dan tanda pernah datang ke sini..wiwiwiwwi

7 comments:

Huny eda said...

sedapnya nampak udang tuh...

Faizal Mohamad Twon Tawi said...

Saya baru sahaja pergi bawa famili ke pasar kemboja ni sebelum raya korban baru-baru ini..siap pergi dua kali berturut. memang mengujakan para wanita..saya tengok pembeli-pembeli membawa balik banyak hasil belian mereka.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

mesti seronok jika dapat shopping di sana, memang murah betul harganya.. mee udang tu buat akak terliur..

Addasyuhadadisini said...

huny eda..yup..mmg sdap..yg lgi best fresh sngt.. :))

Addasyuhadadisini said...

faizal..yup..mmg klau org pmpuan ke sna..mcm xnak blik..sume brang2 murah.. :))

Addasyuhadadisini said...

miss aiza..try la g jln sna akak..mmg best..rambang mata sngt smapai tak tahu nak pilih..mee udang tu mmg terbaikkk.. :))

Lieya Von Jay said...

tak pernah pi lagi tapi tau la tempat ni best, xtau bila nak sampai hehe ^_^