Wednesday, June 19, 2013

Temuduga dan Kisahnya..


Lamanya tak update blog tersayang ni..rindu tapi apakan daya ada masalah skit ngan blog adda..tak boleh balas komen dan post entry baru..
alhamdulillah skrang baru sihat kembali..hehehe
awal bulan 4 lepas adda attend satu intrview Pembantu Tadbir Sambilan Harian di PPD Pendang..tapi hari interview tu mcm2 yg jadi..
pagi sampai dalam pukul 7 lebih tngk ramai dah beratur panjang..
adda ambik borang dan isi trus join bratur..
alih2 dah nak smpai giliran ic plak tak ada dalam dompet..
kalut la memikir kat mana hilang..kalau tak ada ic macam mana adda nak join temuduga sbb syarat wajibnya kena ada ic..macam nak nangis ja rasa..
dah la beratur panjang2..dengan panas dan orang pun ramai..
puas ingat balik last2 baru ingat adda trtggal dlm msin fotostat di ofis..
cpat2 ambil knci n jalan gi kat mto..dah smpai sna tngk2 tayar plak pancit..
aduhai dugaan btul..tipon abah suruh tlong gi ofis dan ambil jap..
sementra tunggu abah smpai kuar depan beli kuih untuk mama yang sudi teman n tunggu anak tersayang ni..pagi keluar awal tak sempat nak sarapan..
abah tipon kta dah smpai dpan pgar n terus cpat2 gi kat abah..
dlm prjlnan gi kat abah tapak kasut lekang pulak..cabut tapak kasut tu dan jalan trus mcm xda apa2 yang terjadi..dalam hati dah trfikir mcm2 yg jdi ari ni..xpe sabar..sabar..
dugaan sblum kjyaan,akhirnya smbung bratur lepas dah ambil ic..selesai ja diaorang semak sijil dan borang, adda terus sambung beratur untuk ambil no giliran..dpat no gliran trus kuar ke pekan Pendang untuk cari kasut baru..isi perut dan solat skali dah kebetulan masa keluar tu semua rehat..lepas selesai urusan kat Pendang trus balik ke tmpat temuduga..adda dapat pusingan ketiga dan lpas tggu punya tggu dipanggil untuk intrview pkul 6.30pm..
pnglaman hadir intrview paling lama..seharian kat sana..cian mama..bila smpai umah family perli sbb mcm2 jadi dan trus gelak2 kat adda..adda dengan muka cover malu tmpang gelak skali..pngalaman oh pengalaman..hehehe..


gini la contoh panjangnya unyuk dapat no giliran..Adda lupa nak snap pic..so adda google je pic ni..

3 comments:

~MakLady~ said...

macam org tua tua kata . kalau tak susah dlu masakan nak senang kemudian... ;) Redhoo airline hehe

Addasyuhadadisini said...

mak lady..btul tu..kna la susah dlu..snang kmdian..hehe.. :)

Addasyuhadadisini said...
This comment has been removed by the author.