Monday, March 11, 2013

Ada Ke Ceria Terpaksa


Hari ni relax di tempat kerja jadi mood menulis adda senang je muncul..
bukan selalu nak boleh update ni haa..
maklum la pagi datang keje dah kena settle kan apa yang patut..
nanti bos datang xda la pening nak uruskan keje yang lain plak..
keje adda ni nak kena berdepan dengan pelanggan so mood kena baik tiap2 hari..
nanti buatnya orang datang adda layan nak tak nak jer..
kan tak baik untuk prestasi syarikat adda...
lagipun kita layan orang bila bertanya kan satu kepuasan sebab disebalik menjawab soklan kita dapat tambahkan ilmu yang kita ada..kalau tak tahu kita tanya jer pakcik google..

membebel macam mak temah adda ni yer..
haa korang ceria tak hari ni..
ceria yang memang ceria atau terpaksa menceriakan hari anda..
hehehe..ade ke ceria terpaksa erk..
cer korang jawab..bagi adda tak ada istilah ceria yang terpaksa..
kalau senyum terpaksa memang ada..
dah korang tengah bad mood alik2 si minah buat lawak,
takkan korang nak biarkan dia ketawa sorang2 yer idak..
paling kurang mesti senyum terpaksa korang muncul..
nanti dibuatnya dia sentap,satu hal pulak nak pujuk si minah..hehehe..
dalam hidup adda xde istilah ceria terpaksa..
selalu je ceria sebab adda susah nak marah..
kalau marah pun cepat baik...jadi hari2 adda ceria..
kan ke bagus kalau kita ceriakan hidup kita dengan gurauan..
jangan monyok selalu..nnt cepat tua..
hehehe


 hahahahahahhaahahaa...


4 comments:

puteri kasih said...

puteri pun selalu ceria je..sebab kalau kita monyok je bukan dapat aa pun kan...rezeki pun susah nak masuk :)

Noor Mala Shahar said...

kita perlu berfikiran positif selalu dan hidup akan tenang dan ceria...

http://www.noormalashahar.blogspot.com

http://www.noormalashahar.com

Addasyuhadadisini said...

puteri..yup stju sngt..hehehe

Addasyuhadadisini said...

noormala.. hehhe..bla ada msalah pun x tringt sngt klau ceria ja.. :)